Dolar 32,5988
Euro 34,7865
Altın 2.496,29
BİST 9.474,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Yağmurlu
Ankara
19°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

Çevre Dostu Poşette Çay Var İçer Misin?

eminekalafat9@gmail.com Gazeteci - Yazar - Siyasetçi
26 Temmuz 2021 16:54

Dünyada, Avrupa’ da ve ülkemizde kimi uzmanlara göre “ Küresel Isınma “ kimi çevre dostu aktivistlere göre ihmalkarlık ve HES talanı olarak gösterilen sel heyelan gibi afet sorunları yaşanmakta. Artvin’ de, Rize’ de yaşanan bu afetler de maddi zarar ve can kaybı meydana geldi. Devletimiz tarafından oluşan hasarlar giderilmeye çalışılıyor.

Yaşanan bu felaketten sonra Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan Rize’ ye bir dizi seyahatler gerçekleştirdi. Yaptığı ziyarette duyduğum bir anons vardı garipsedim.

“ Çevre dostu poşette çay “ ikramı.

Evet Cumhurbaşkanı Erdoğan bu anons eşliğinde otobüsün üstünde Rize’ lilere çay atıyordu.

Şaşkınlık verici. Bu organizasyonları Erdoğan’ a kimler hazırlıyor bilemiyorum.

Evleri yıkılmış, ekin alanları hasar görmüş, can kayıpları yaşanmış bir şehirde çay dağıtmak ile amaçlanan ne idi kimse bir anlam veremedi. Anlam verilemeyen diğer bir konuda dağıtılan çayları almaya giden vatandaşlar.

Görünen o ki, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Gündemsiz “ kaldı. Başbakanlığı döneminde ve cumhurbaşkanlığı döneminin ilk zamanlarında gündem belirleyen durum nasıl muhalefete geçti.

Ekonomik sıkıntılar, işsizlik ve hayat pahalılığı enflasyon, pandemi koşullarında oluşan aksaklıklar döviz kurlarında iniş çıkış rakamları Cumhurbaşkanı’ nın bunları görmemezlikten duymamazlıktan ve çözüm üretememesinden kaynaklı olduğu ortaya çıkıyor.

Uzun yıllar sonunda muhalefet son 1 senedir gündem belirliyor. Aslında 31 Mart yerel seçimleri sonuçları AKP’ nin vatandaş üzerinde ki hegemonyasını kırdı. Sonrası geçmişte yapılan şeffaflıktan uzak, maddi kaynakların kullanılabilirlik alanlarının sorgulanması, Millet İttifakı içerisinde ki partilerin vatandaşın içinde yer almaları, vatandaşa bizzat giderek sorunları yerinde tespit etmeleri ve vatandaş adına AKP iktidarına sorular sormaları hükümeti sıkıntıya sokarak savunmaya geçmeye zorluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasal bir çıkış arıyor.

Başarabilir mi biraz zor görünüyor.

Çevre dostu poşette vatandaşlara çay dağıtmak bir işe yarar mı ya da niye yapıldı AKP’ lilerin bile bildiğini sanmıyorum.

Zor zamanlarda vatandaşın yanında olan muhalefet partilerinin uyguladığı bu programlar doğru bir çalışma olarak değerlendirilmektedir.

Emine KALAFAT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.