Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Gürer: Kamudaki mühendislerde ekonomik krize yenildi

Gürer: Kamudaki mühendislerde ekonomik krize yenildi
24 Kasım 2022 15:47

CHP Milletvekili Ö.Fethi  Gürer, kamuda görevli mühendislerin beklentilerini Meclis gündemine taşıdı

Gürer: “ Kamudaki mühendislerde ekonomik krize yenildi”

Gürer: “AKP iktidarı mühendisleri ihmal ediyor”

Gürer: “Atama bekleyen mühendislerin atamaları yapılmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kamuda görevli mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, kamuda çalışan mühendislerin beklentilerini gündeme getirdi.

Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesinin talep edildiğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik kriz her kesimi etkilediği gibi, mühendislerin de gelirlerini ciddi olarak erittiğini ifade etti.

MÜHENDİSLER İHMAL EDİLİYOR

AKP iktidarının dengi mesleklere göre mühendisleri ihmal ettiğini belirten Ömer Fethi Gürer, teşvik ödemesinin, risk ve sorumluluk tazminatının ve ek ödemenin mühendis lehine düzenlenmesi yönünde beklentilerin olduğunu kaydetti.

MÜHENDİSLERİ MUTLU EDECEK DÜZENLEMELER

CHP Niğde Milletvekili Gürer ayrıca yan ödeme oranının artırılması, taban aylık katsayısının iyileştirilmesi, sözleşmeli mühendislerin kadroya alınması ve bu yönde özel hizmet tazminatının yükseltilmesinin ise mühendisleri mutlu edecek düzenlemeler olacağını vurguladı.

KAMUYA YETERLİ MÜHENDİS ATANMIYOR

Kamuda yeterince mühendis ataması yapılmadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Okullarını bitirip diplomayı alıp kamuda işe girmek için bekleyen farklı mühendislik mezunları da iktidar tarafından seslerinin duyulmasını istemektedir. Kamuda çalışan mühendislerin özlük hakları iyileştirilirken atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamaları yapılmalıdır” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de gündeme taşıdığı kamu Mühendisleri özlük haklarının iyileştirilip, ekonomik kriz ile yaşadıkları ücret kayıplarının giderilmesi binlerce mühendisin beklentisi olarak iktidarın bu bağlamda yapacağı  açıklama beklentisine gözler çevrildi.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.