Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Mamak’ın ikonu gün sayıyor

Mamak’ın ikonu gün sayıyor
10 Ağustos 2021 15:58

Uzay, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarına merak duyan herkesin uğrak adresi olan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nde, restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse,” Şehrimizin ikonunu en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.

Herkes aradığı sorulara yanıt bulabilecek

Mamak’ın gençlerini bilim, teknoloji, kültür ve sanatla buluşturmaya ve onların ufkunu genişletecek çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Köse, “Mamak Belediyesi olarak, yenilikçi bir nesil hayal ediyoruz. Bu kapsamda da Ali Kuşçu Gökbilim Merkezimizi eğlenirken öğrenmeye olanak sunan bir yapı olarak daha da işlevsel hale getireceğiz. Burada evreni merak eden herkes aradığı sorulara yanıt bulabilecek. Türkiye’nin gökbilim alanında en nitelikli adresi olan merkezimizi yeniden Mamaklılarla ve uzay meraklılarıyla buluşturacağız” dedi.

Işık gösterisi olacak

Yapımının yüzde 70’i tamamlanan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nde, dış cephe çalışmaları ise son bulmak üzere. Merkezde kütüphane, seyir terası, merdiven kulesi içine asansör, yeni yangın merdiveni ve kaçış alanları inşa edilirken, çevre temizliği, ince işleri ve planetarium kubbeleri tamamlanmış durumda. Yeni yapıda ışık gösterisine imkân tanıyan sistem kurulacak olan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi, yeniden Anıtkabir’den sonra Ankara’nın en çok ziyaret edilen ikinci mekanı olmak için gün sayıyor.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.