Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C

Sağlıkta Şiddet Durmuyor…

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, Yazar mtorun3@gmail.com    
8 Ekim 2022 13:13

MAALESEF SAĞLIKTA ŞİDDET DURMUYOR!..

TORBALIDA AİLE HEKİMİ MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN ÖLDÜRÜCÜ SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!..

Türkiye’de maalesef şiddet bitmiyor. Ama daha da kötüsü insanlara sağlık vermek için uğraşan sağlıkçılara şiddet!
Aslında bakarsanız şiddetin kadını, erkeği, mesleği olmaz. Şiddet kime uygulanırsa uygulansın, nasıl ve ne şekilde olursa olsun aynıdır. Ama halkın sağlığı için bin bir çeşit emek veren, gece gündüz demeden uğraşan insanlara, sağlıkçılara yapılanlar bir hekim olarak beni fazlasıyla yaralıyor, üzüyor. Her ne kadar etkisi bilinçli ve siyasi olarak azalmış görünse de, henüz daha devam eden ve öldüren bir pandemi süreci yaşanıyor. Bu süreç içerisinde özellikle de 2020 ,2021 ve 2022 yılında en fazla etkilenenler arasında sağlık çalışanları ve hekimler yer aldı. Kimisi evladı olan bir doktoru, kimisi biricik eşi olan bir hemşireyi, kimisi hasta bakıcı bir anne ya da babayı kaybetti. Ama bizler onlar için de yaşamaya bir şekilde devam ediyoruz. Her gün, her şeye rağmen insanları hastalıklardan korumaya, tedavi etmeye, onlara daha sağlıklı bir yaşam için yeni sağaltım yöntemleri araştırmayı HİPOKRAT yeminimiz ve insan olmamız sorumluluğumuz gereğince sürdürüyoruz.

Bizler artık “kelle koltuk” misali mesleğimizi yerine getirir olduk. İşte en son olay: EKİN HÜREL GÜNAY’ın başına gelenler; İzmir’in Torbalı ilçesinde çalıştığı aile sağlığı merkezinde yaşanan bir tartışmadan dolayı beyaz kod veren aile hekimi Ekin Hürel Günay’ın, iş çıkışı 3 kişinin sopalı saldırısına uğraması, ağır bir genel vücut travması geçirmesi sonrası İzmir Tabip Odası açıklama yaptı. İşte İzmir Tabip Odası’nın bu üzücü olay ilgili olarak basın açıklamasını birlikte okuyalım.

“İşinden evine girmek üzere yola çıkan meslektaşımız , İzmirde Torbalı’da üç kişinin saldırısına uğramıştır. Kafa travması , orbita kırıkları , göğüs ve karın travması nedeniyle ağır yaralanmıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servisinde tedavi altındadır.
Bu olayın hiçbir gerekçesi ve nedeni olamaz.
Sağlıkta şiddet artık tam anlamıyla “ Sağlıkta Terör “ halini almış bulunmaktadır. Artık hiçbir gerekçe ve neden de olmadan , hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız bu teröre maruz kalmaktadırlar. Artık sokakta, evlerinde, sosyal hayatlarında ve işyeri dışında da tam anlamıyla can ve mal güvenlikleri yok edilmiş ve tam anlamıyla sokak terörünün hedefi haline getirilmişlerdir.
Bu durum her şeyden önce , sağlıkta dönüşüm diye oluşturulmuş “sağlıkta garabet “in bir sonucudur. Bu garabetle sağlık sistemi tıkanmıştır. Sağlık sisteminde cansiperane büyük fedakarlıklarla emek verenleri , hekimlik mesleğini , hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren ve sorun sanki hekimler ve sağlık çalışanlarıymış algısını yaratan yukardan aşağıya tüm yetkililer bu durumun sorumlusudurlar.
Bu “Sağlıkta Terör “ sürecinin bir an önce sonlandırılması ve hemen acil önlemler alınması şarttır.
Kafa travması , orbita kırığı , göğüs ve batın travması ile ağır durumda acil servise kaldırılan meslektaşımızın tedavisi sürmektedir. Meslektaşımız acil ve yoğun bakım koşullarında halen tedavi altındadır. Saldırganlar tutuklanmış ve yarın nöbetçi mahkemeye çıkarılacaklardır. Bu süreci İzmir Tabip Odası olarak sonuna kadar takip edeceğiz ve bu teröre karşı tüm meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının korunması için yapılacak her şeyi yapmaya kararlıyız.
Hastanede tedavi gören meslektaşımızın tıbbi ve hukuki açıdan arkasındayız ve İzmir Tabip Odası Yönetimi ve Hukuk Müşavirliği olarak meslektaşımızın başındayız. Bu müessif olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.
Meslektaşımıza geçmiş olsun ziyaretine gelen Vali Yardımcısına , Aile Hekimliği Şube Başkanlığı İlgilerine , Halk Sağlığı Başkanlığı İlgilerine , İzmir Aile Hekimleri Derneği İlgilerine , Aile Hekimleri Sendikası İlgilerine , SES ve Birleşik Dayanışma Sendikası İlgilİlerine ve geçmiş olsun dileklerini iletenler teşekkür ederiz .
Sağlıkta terörü hep birlikte durduracağız…. Sağlık Bakanlığına ve Hükümete sesleniyoruz… Sağlıkta Terör Acil bir toplumsal sorundur …. Herkesi yakmaktadır , yakacaktır… Bunu durdurun … Hemen derhal ve hemen şimdi. “

Sevgili meslektaşım, değerli kardeşim EKİN HÜREL GÜNEY’e geçmiş olsun diyor,en kısa zamanda işinin başına ve aramızda olmasını diliyorum. Şiddet ezen sınıfın en gaddar silahlarından birisidir. Bizler bu şiddeti, özellikle sağlıkta şiddeti en kısa zamanda örgütlü bir biçimde defedeceğiz. SAĞLIKTA ŞİDDET SİYASİDİR. ÇÖZÜMÜ DE SİYASİDİR.Bu böyle biline!..

CESURLAR BİR KEZ,KORKAKLAR BİN KEZ ÖLÜR!…

Sevgilerimle…

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.