Yoğurt Yediğinizde Vücudunuza Ne Olur?
Yoğurt Yediğinizde Vücudunuza Ne Olur? Gerçekten göründüğü kadar sağlıklı mı?
Yoğurt, birçok insanın iddia ettiği gibi gerçekten sağlıklı beslenmenin zirvesi mi? Yoğurt, her türlü yemeği daha sağlıklı hale getirmek için sürekli kullanılır – keklerde krema gibi. Ama kendimize sormalıydık – yoğurt gerçekten bu kadar sağlıklı mı? Düzenli olarak yoğurt yediğinizde vücudunuza ne olur?
Sağlığa faydalarını ve risklerini öğrenmek için, Yoğurt yediğinizde vücudunuza ne olduğu hakkındaki gerçeği öğrenmek için birkaç diyetisyene başvurduk.
1 Kendinizi tok hissetmenize ve kilo vermenize yardımcı olabilir.
“Yoğurt harika bir taşınabilir proteindir ve aynı zamanda açlığı bastırmanıza da yardımcı olabilir,” diyor MS, RD Katherine Brooking. “Dahası, her yıl düzenlenen Endokrinoloji Derneği konferansında sunulan yakın tarihli bir araştırmaya göre, yoğurt göbek yağıyla savaşmaya da yardımcı olabilir. Araştırmacılar, protein sindirilip parçalandığında ortaya çıkan amino asitlerden biri olan fenilalaninin yardımcı olan hormonları tetiklediğini keşfetti. iştahı azaltır, bu da kilo kaybına neden olabilir. ”
2 Aynı zamanda vitamin ve minerallerle doludur.
Brooking, “Tüm yoğurtlar mükemmel kalsiyum, potasyum, protein, çinko ve B6 ve B12 vitamini kaynaklarıdır” diyor. ” Yoğurdu ayıran şey, sıvı peynir altı suyunun süzülmesinden dolayı daha kalın, daha kremsi yapısıdır. Yoğurt ayrıca probiyotik kültürler içerir ve laktoz oranı daha düşüktür.”
3 Mükemmel bir protein kaynağıdır.
Brooking, yoğurdun neredeyse iki kat protein içerdiğine dikkat çekiyor. 3/4 fincan az yağlı yoğurt porsiyonu, 3/4 fincan başına yalnızca yaklaşık 8 gram içeren normal bir az yağlı yoğurtla karşılaştırıldığında yaklaşık 17 gram protein içerir. Bunu bir perspektife koymak gerekirse, bu yoğurt porsiyonu, sadece 10 gram olan iki büyük yumurtadan daha fazla protein sağlar.
4 Bağırsağınız için harika bakteriler sağlar.
Tovita Nutrition’dan RD Leah Silberman, “Düzenli olarak yoğurt yemek, bağırsaklarınıza sağlıklı bir probiyotik bakteri akışı sağlayabilir, çünkü yoğurt canlı aktif kültürler içerebilir” diyor. “Bununla birlikte, kaliteli bir ürün yediğinizden emin olmak için otla beslenen, otlakta yetiştirilen ineklerden süt kullanan saygın markalardan yoğurt yemeniz önemlidir.”
5 Dikkatli olmazsanız, kalori toplayabilir.
OliveTomato.com’un yaratıcısı RDN’den Elena Paravantes, “Yoğurdu her gün yediğinizde, onu günde iki porsiyonla sınırlayan herhangi bir risk yok. Ancak, yanlış yoğurdu seçerseniz fayda sağlayamayabilirsiniz,” diyor OliveTomato.com’un yaratıcısı RDN. “yoğurdu yalnızca süt ve / veya krema ve canlı kültürler içermelidir. Jelatin, stabilizatörler, protein, tatlandırıcılar, tatlandırıcılar veya diğer katkı maddeleri içeren yoğurtları tüketmemelisiniz.
Paravantes ayrıca kalorilerinizi izlemenin önemine de işaret ediyor. “yoğurdun faydalarını azaltabilecek bir başka faktör de ona eklediğiniz şeydir. Yoğurdun sık sık meyve, kuruyemiş, tohum, tahıl, bal ekleriz ve bunlar sağlıklı ilaveler olsa da kaloriyi artırabilirler. Geleneksel olarak Türkiye’de yoğurdu ya sade ya da birkaç ceviz ve biraz bal eklenerek tüketiliyor. Yoğurt kendi başına protein, karbonhidrat ve biraz yağı birleştiren tam bir yemektir, dolayısıyla beslenme açısından başka bir şeye ihtiyaç duymaz. ”
Ayrıca, sizin için gizlice sağlıklı olarak ilan edilebilecek ilave şekerlerle dolu yoğurtlara da dikkat ettiğinizden emin olun. Şekeri daha düşük olan veya hiç içermeyen yoğurdu hedefleyin ve ona çilek veya bal gibi kendi tatlılığınızı ekleyin.
6 Daha uzun yaşayacaksın.
Parvanates, “Her gün yoğurt tükettiğinizde iyi şeyler oluyor” diyor. “Aslında araştırmalar, Yunan yoğurdunun Akdeniz Diyetiyle ilişkili uzun ömürlülüğe katkıda bulunan gıdalardan biri gibi göründüğünü göstermiştir. Yoğurt, her gün iki kez süt yerine günlük olarak tüketilmektedir. Yoğurdun esas olarak içerdiği ve bağışıklık sisteminde önemli bir rol oynayan probiyotiklerle. sağlık yararları ilişkilendirilmiştir. ”
Uzman Biyolog İhsan SOYTEMİZ
Türkiye Biyologlar Derneği Genel Başkanı
Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı Yürütme Kurulu Üyesi